سازمان جهانی بهداشت (WHO) هشدار داد بار سرطان در جهان در حال افزایش است و این آژانس سازمان ملل متحد انتظار دارد تا سال ۲۰۵۰ میلادی موارد ابتلا به سرطان در جهان ۷۷ درصد افزایش یابد.
سالانه حدود ۱۷ هزار نفر در ایران به سرطان پستان مبتلا میشوند که یکسوم از آنها میمیرند. چراکه بیشتر آنها زمانی مراجعه میکنند که زمان طلاییِ پیشگیری یا درمان از دست رفته است.
رسانههای دولتی چین روز گذشته (دوشنبه) گزارش دادند که آزمایش یک داروی جدید در درمان نوعی از سرطان ریه که کمتر شایع است، موفقیت بیسابقهای را نشان داده است.
مطالعات اخیر نشان میدهد که چند تغییر ساده در سبک زندگی، تأثیرات مثبت بسیاری را با خود به همراه دارد؛ که کاهش ریسک ابتلا به سرطان و پیشگیری از آن، یکی از این تأثیرات است. ترک سیگار، کاهش مصرف مشروبات الکلی و داشتن یک رژیم غذایی سالم چند نمونه از تغییرات ساده در سبک زندگی هستند.
واضح است که برخی از رفتارهای سبک زندگی، مانند سیگار کشیدن و تغذیه نامناسب، میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. گاهی اوقات ژنتیک و عوامل ارثی نیز در این موضوع نقش دارند. اما عامل دیگری که شاید کمتر به آن توجه کرده باشید، ویروسها هستند. گاهی اوقات و در شرایط نادر، یک ویروس ممکن است یک عامل محرک برای بروز سرطان باشد.
احتمالا تاکنون به این موضوع پی برده اید که برخی افراد علی رغم داشتن سبک زندگی و تغذیه مناسب، مبتلا به سرطان شده و برخی افراد نیز با وجود عدم توجه به این موارد،هیچگاه به این بیماری دچار نمی شوند. یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد خطر ابتلا به سرطان می تواند با دی ان ای بدن شما مرتبط باشد.
سازمان جهانی بهداشت در فهرست جدید خود با افزودن بسیاری از داروهای نوآورانه، داروهای ضروری برای کودکان و بیماران خاص را به روز رسانی کرده است. این فهرست جدید شامل برخی از دارو های جدید برای ام اس، سرطان، بیماری های عفونی و بیماری های قلبی عروقی است.
سرطان های سر و گردن طیفی از تومورهای بدخیمی را در بر می گیرند که گلو، تارهای صوتی، دهان، بینی و ساختارهای مرتبط را تحت تاثیر قرار می دهند. این وضعیت کشنده یک نگرانی بهداشتی قابل توجه در سراسر جهان است.
دکتر «ابراهیم شکیبا» با بیان اینکه تشخیص زودهنگام سرطانها و درمان به موقع آنها میتواند معجزهای برای باز پس گرفتن زندگی انسانها باشد، افزود: یکی از راههایی که به تشخیص و شناسایی زودهنگام سرطان روده کمک میکند، غربالگری است.
سرطان سینه یکی از سرطانهای شایع در ایران و جهان در هر دو جنس است و این درحالیست که متخصصان معتقدند با رعایت تغذیه مناسب، بیش از ۴۰ درصد انواع سرطانها قابل پیشگیری هستند.
زیتون منبع غنی از ویتامین و مواد معدنی به حساب میآید؛ از ویتامین E که یک آنتی اکسیدان بسیار قدرتمند است تا آهن، مس، کلسیم، سدیم و... اسید اولئیک به عنوان اصلیترین اسید چرب موجود در زیتون، با بهبود سلامت قلب مرتبط است و میتواند سطح کلسترول را تنظیم و از کلسترول بد در برابر اکسیداسیون محافظت کند.